top of page

Wonen in een voormalig klooster.


Er is behoorlijk wat aanbod – zeker in de hogere prijsklasse – van spectaculaire gebouwen in de Algarve, maar van tijd tot tijd komt er iets héél bijzonders langs. Zoals dit convent of klooster uit 1612. Het Capucijner klooster “Convento Santo Antonio” in Tavira.


Om een idee te krijgen over mogelijkheden van transformatie naar een nieuwe bestemming zijn er twee bijzondere voorbeelden te zien in Tavira. Het recent door de Portugese architect en Pritzkerprijs winnaar Eduardo Souta de Moura op schitterende wijze naar residences omgezette “Convento das Bernardas”, naast de nieuwe markthal van Tavira en het al van iets oudere datum zijnde “Convento da Graça”, een Pousadahotel van de Pestana groep bij de Santa Maria en S.Tiago kerk.

Convento das Bernardas - Tavira Convento da Graça - Tavira


Het Convent Santo Antonio” is een in 1612, door de Capucijners gebouwd klooster en in 1840 omgebouwd tot privéwoning. Het complex is altijd goed onderhouden door de eigenaren en in 1994 compleet gerestaureerd en omgezet naar hotelbestemming voor toeristen. Het is gelegen om de hoek van de monumentale klassieke kazerne Atalaia (regiment 14e infanterie) uit 1795 en het karakteristieke neo-gothische thermengebouw uit 1911 dat jaren als spa heeft gefunctioneerd en nu restaurant is van de zeilclub van Tavira. Het Convento Santo Antonio grenst aan de kerk van Santo Antonio en is gegroepeerd rondom een binnenhof met een karakteristieke zuilengalerij over twee verdiepingen en bestaat uit 3 vleugels. Er zijn verschillende trappen zodat de beide lagen onafhankelijk van elkaar kunnen functioneren. Het voormalige bassin van de waterput is omgebouwd tot zwembad. Je zou het convent kunnen transformeren naar een woongebouw voor meerdere eigenaren (gezamenlijk wonen), een timeshare (hotel) project of… er alleen met je familie gaan wonen. Zie voor meer informatie: http://www.housingalgarve.com/aanbod/object/antonio/

Convento Santo Antonio - Tavira

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page